Mooie schoenen zijn essentieel voor een compleet gestylde outfit. Maar wat is nou een goede schoen? Wat zijn de verschillen en welke stijlen gaan we aankomend seizoen zien? In deze blog neem ik jullie mee in de wereld van schoenen.

Oog voor schoenen

Ik ben een shopaholic als het om schoenen gaat. Door mijn jarenlange ervaring bij Broques weet ik werkelijk alles over schoenen. Of het nu gaat over de zoolconstructie, pasvorm, hoe een schoen opgebouwd is of de etiquette rondom schoenen, you can ask me anything about shoes! Deze kennis komt dan ook goed van pas als ik een nieuwe collectie inkoop. Ik kan aan een paar schoenen zien of de pasvorm, kwaliteit en maatgeving waardig is. Dit jaar heb ik gekozen voor twee totaal verschillende collecties: Fabs, een prijsvriendelijk merk met een goede pasvorm en DWRS, een opvallend merk in het hoogsegment.

Fabs

Fabs is een stoer merk met een uiteenlopende collectie. De schoenen zijn synthetisch, maar wel van dusdanige kwaliteit dat je niet loopt te soppen in je schoenen. De schoenen zijn scherp geprijsd en hebben een goede pasvorm. Fabs staat bekend om de kleine details die een schoen net iets anders maken. Hierbij kun je denken aan satijnen veters of contrasterende stiksels. Fabs heeft ook aanbod voor dames met randmaten (36/37 en 41/42). Dus heb je een kleine of grote schoenmaat? Dan kun je bij ons terecht voor hippe schoenen.

De kleurtinten voor het najaar en de winter zijn zwart, cognac en bordeaux. Verder zien we veel gevlamde materialen (twee kleuren), maar ook lakleer en suedine. De modellen zijn stoer en de collectie bevat onder andere veterboots, halfhoge ritslaarsjes met een rubberen blokhak en hoge, chique laarzen. De cowboylaars is er ook weer, maar net iets anders dan normaal en voorzien van een sierlijk, opengewerkt patroon op de schacht. Je hebt al een mooi paar Fabs-schoenen vanaf €39,95.

 

 

DWRS

Schitterende kwaliteit en een beetje gek, dat is DWRS. De schoenen van DWRS worden altijd van leer of suède gemaakt. Het merk behoort vanwege de luxe materialen en goodyear-maakwijze tot het hoogsegment. Dankzij de uitneembare zolen is DWRS ook geschikt voor mensen met steunzolen. DWRS is, ten opzichte van andere merken in dit segment, sterk geprijsd en heeft daardoor een goede prijs-kwaliteit verhouding.

DWRS heeft onder andere enorm gave “light weight dad sneakers” met toffe prints en bedrukte zolen. Daarnaast maken zij veel gebruik van Brogues- en wingtip motieven, zoals op een prachtige cowboylaars die wij net binnen hebben gekregen. De prijs van een DWRS-schoen begint bij €79,95.

DWRS en Fabs zijn niet met elkaar te vergelijken. Door deze collecties te combineren hebben wij een breed aanbod dat uiteenloopt in prijs en kwaliteit.

De perfecte schoen

Hoe ziet jouw perfecte schoen eruit en waar let jij op bij het kopen van schoenen? Past Fabs bij jou of kies je toch voor DWRS? Ik ben erg benieuwd naar jullie voorkeur. Je kunt een reactie onderaan deze blog achterlaten. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in de winkel, waar wij je graag adviseren over de perfecte schoen voor jou. Heb je smalle voeten, een hoge wreef, of last van een hallux valgus? Geen probleem! Wij hebben voor alle voeten een passende schoen.

De nieuwe collecties kun je nu al pre-orderen in onze webshop. Bestel nu alvast jouw favoriete paar en dan ben jij de eerste die ze ontvangt zodra ze binnen zijn. En passen ze toch niet helemaal? Dan mag je ze gewoon ruilen.

Tot de volgende blog!

Be yourself, Be Laubella

XOXO Laury